Hoppa till sidans innehåll

Pressmeddelande "Nässjö SKI får stöd med 4,8 miljoner kronor av arvsfonden"

10 APR 2019 20:08
Nässjö SKI får stöd med 4,8 miljoner kronor av arvsfonden för att anlägga södra Sveriges första skidskyttebana vid Lövhults idrottsområde.
  • Skapad: 10 APR 2019 20:08

Syftet med projektet, som går under parollen ”Vinterpärlan”, är att ge barn, ungdomar och personer med funktionsnedsättning en trygg och inspirerande miljö för skytte, rullskidåkning, inlines, cykel, rullstol och annan parasport.

Den ideella föreningen Nässjö SKI kommer att anlägga en skidskyttebana med tillhörande teknikyta vid Lövhults idrottsområde. Den nya anläggningen möjliggör för barn, ungdomar och personer med funktionsnedsättning att träna skidskytte, parasport, rullskidor, inlines i en säker och mer anpassad miljö jämfört med att vara ute på trafikfarliga bilvägar eller cykelbanor för allmänheten. Anläggningen kommer att användas för organiserad tävling, träning, utbildning, årliga träningsläger samt spontan och enskild träning.

– Det är helt fantastiskt att Arvsfonden vill vara med och möjliggöra denna satsning. Den kommer både komplettera och möjliggöra nya aktiviteter. En skidskyttebana i södra Sverige har stått överst på önskelistan hos många utövare i den kraftigt växande idrotten skidskytte.  Vi har några pusselbitar kvar att lösa innan vi kan sätta spaden i backen. Men målet ligger fast att starta byggnationen under detta år, säger Jörgen Larsson från Nässjö SKI.


Sedan innan har Nässjö SKI fått EU bidrag på nästan 1 miljoner kronor genom föreningen ”Astrid Lindgrens Hembygd” för att kunna anlägga en asfaltsbana för rullskidor på vid samma idrottsområde.

För mer information
Jörgen Larsson Nässjö SKI 0708-571559 This is a mailto link
 
Nässjö SKI är en ideell förening som bedriver skidskytte och längdskidåkning vid Lövhults idrottsområde. Föreningen har cirka 200 aktiva medlemmar som har regelbundna aktiviteter vid Lövhults idrottsanläggning året runt. 

Skribent: Patrik Ottosson
Epost: Adressen Gömd

Följ oss på Instagram och Facebook
nassjoski

 

Lövhultsloppet

Lövhultsloppet 2019

 

Lokala sponsorer  

Tross AB

 

HGL

 

SML

 

polder

fodax

 

Skirun coaching

 

 

 

Postadress:
Föreningen Nässjö Ski - Skidor
Lövhults Motionsgård
57192 Nässjö

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info