Hoppa till sidans innehåll
0.9.142

Mycket händer i Lövhult just nu!

22 MAR 2020 22:20
Det flesta har väl inte missat att det händer mycket just nu i Lövhult. Avstängningen av upp och nerfart på femman beror på att bygget av vår skjutvallsdel i Vinterpärlan dragit igång.
  • Uppdaterad: 22 MAR 2020 22:20

Mycket kommer att hända i Lövhult under 2020.

Nässjö SKI är en drivande aktör med att utveckla Lövhult till Södra Sveriges vintersportcentrum. Med projekt Vinterpärlan vill vi rusta upp anläggningen och bredda dess användbarhet. Med hjälp av bidrag från Arvsfonden, Astrid Lindgrens Hembygd, Riksidrottsförbundet och Nässjö kommun så har arbetet nu kommit igång. 

Arbetet med projekt Vinterpärlan fortskrider, förra året påbörjades arbetet med det s.k. navet, en asfalterad slinga runt vad vi SKIare kallar dungen (Blått på kartan) och som kommer bli navet i Vinterpärlan när hela projektet är klart.

Nu har en annan del i projektet påbörjat, den att anlägga en skidskytteanläggning, (2 och lila färg på kartan) . Skidskytteanläggningen kommer ha 20 st. skjutplatser och vara asfalterad så att man kan träna med rullskidor under barmarkssäsongen. Anläggningen innehåller även en stor asfalterad plan 70 x 50 m som kommer användas som straffrunda men denna kommer man även kunna nyttjas till så mycket annat. Två höga belysningsmaster kommer ge ett mycket bra ljus över skidskytteanläggningen vilket kommer behövas under den mörka delen på året. Skidskytteanläggningen finansieras till stora dela av Arvsfonden men även Riksidrottsförbundet och Nässjö kommun bidrar till byggnationen.

Det kommer också samtidigt göras asfalterad bana från skidskytteanläggningen till 5an där 3an går idag (3 med röd färg på kartan) samt att man gör en bana som knyter ihop 5an där vägen går (4 och grön färg på kartan) så i framtiden kommer man inte använda banan på andra sidan vägen. Man kommer även bredda den redan nu befintliga banan upp till Liongrillen och ner vänster till man kommer fram till nya slingan (5 och gul färg på kartan). Alla nya och breddade banor kommer ha 3,5 meter bredd för att möjliggöra omkörningar när man åker fristil. Det kommer även om budgeten tillåter även investeras i utökad konstsnökapacitet men hur mycket vet vi ännu inte.

Detta är orsaken till varför upp och nerfarten nu är avstängd. Tungtrafik kommer att gå där för att frakta schaktmassor m.m. Detta jobb hoppas vi ska vara färdigt någon gång under juni månad. Skjutvallen väntas sedan bli klar senare i höst.

Karta Vinterpärlan

Skribent: Patrik Ottosson
Epost: Adressen Gömd

Följ oss på Instagram och Facebook

 

nassjoski

Lövhultsloppet

Lövhultsloppet 2020

 

Bronssponsorer

HGL Bränsle

Cellwood Machinery

 Kapen Fastigheter

 

Prysmian Group

 

Hansson och Söner Schakt

 

JSC

 

Svenska Kyrkan Nässjöpastorat

Postadress:
Föreningen Nässjö Ski - Skidor
Lövhults Motionsgård
57192 Nässjö

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info