Hoppa till sidans innehåll

Våra Juniorer


Här får man information om våra juniorer och en inblick i deras träning och tävlingsvardag.

Under säsongen 2019-2020 så har vi två juniorer i Nässjö SKI. Båda går på Skidskyttegymnasium.

 

          Wilma Fridell

          Jennie Berge Jonsson

 

Presentation Wilma Fridell:

Hej!

Här kommer en hälsning från mig i norr!

Tänkte det kunde vara intressant för er att få veta hur det är att gå på ett skidskyttegymnasium. Jag har precis börjat mitt andra av fyra år här i Sveg! 

När jag började här blev jag omhändertagen direkt och har trivts sen dag ett. Jag har fått vänner för livet kan jag säga. Vi har så kul under träningarna och även utöver det. Eftersom vi bor alla skidelever på samma ställe så har vi en jättebra sammanhållning. Våra tränare är det världsklass på det går inte få bättre än vad vi har. 

I ettan tyckte jag de var lite jobbigt fram till höstlovet. Det tror jag nog beror på att jag inte riktigt hade några rutiner och allt var nytt. Jag skulle tvätta, städa, handla, laga mat och valla skidorna själv något som jag aldrig gjort innan. Det blev även en hel del plugg då jag läser naturvetenskapsprogrammet. Men allt tar sin tid och nu är jag så glad över att jag tog chansen att börja här!

Här i Sveg har vi sju tränar ledda pass i veckan. Vilket jag tycker är jätte bra. Utöver det tränar vi elever oftast tillsammans på helgerna. Träningsmiljön här uppe är magisk med flera mils spår på vintern och fina löprundor på barmarkssäsongen.

För mig har träningen fungerat mycket bra. Jag har gjort framsteg både inom skyttet och skidåkningen, och jag känner att jag även gjort framsteg fysiskt och psykiskt. Innan jag började här trodde jag aldrig att jag skulle klara av den träningsmängden som det är. Men med rätt stegring och motivation har det fungerat väldigt bra.

Jag är så taggad på säsongen 19/20 som jag hoppas kommer bli den bästa hittills. Planen är att tävla så mycket som möjligt. Första Swe-cup tävlingen blir i Sveg då premiären går här den 14-15 december. 

Har ni några funderingar på hur det är att gå på ett skidskyttegymnasium är det bara att fråga så ska jag försöka svara så gott jag kan. 

Mvh Wilma Fridell

Uppdaterad: 01 NOV 2017 21:01 Skribent: Patrik Ottosson

Följ oss på Instagram och Facebook

 

nassjoski

Lövhultsloppet

Lövhultsloppet 2022

 

Bronssponsorer

Paroy

 Kapen Fastigheter

 

Prysmian Group

 

Hansson och Söner Schakt

 

JSC

 

Svenska Kyrkan Nässjöpastorat

Postadress:
Nässjö Ski - Skidor
Lövhults Motionsgård
57192 Nässjö

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info