Gå till innehåll
Föreningen Nässjö SKI
Föreningen Nässjö SKI

Barn- och ungdomsverksamhet

Ungdomar

Gillar du längdskidor eller skidskytte? …eller både och? Då har du kommit rätt!

Att träna längdskidåkning och skidskytte ska vara roligt! Alla kan vara med och träna i Nässjö SKI, oavsett ambitionsnivå. Under våra träningar blandar vi teknikövningar med lekar och konditions- och styrkeutmaningar. Och en massa annat kul förstås! Vi vill stimulera varje individ till långsiktig utveckling och ett livslångt idrottsintresse. Klubben har en uttalad ambition att backa upp de juniorer som väljer att satsa vidare mot elitnivå.

Våra träningsgrupper

Skidkul är för våra yngsta skidåkare, runt 8 år och yngre, som gärna får träna tillsammans med en vuxen. Vi testar på rullskidor, åker skidor, leker lekar och massa annat skoj. Skidkul träffas i Lövhult på måndagar kl. 18-19. Ingen föranmälan krävs, alla är välkomna! Ni kan prova gratis två gånger innan ni blir medlemmar i klubben.

Stjärna på skidor är gruppen för alla som är runt 9-12 år. Vi leker lekar och gör utmaningar där vi lär oss längdskidåkningens klassiska och fria teknik (skejt). När det är snö åker vi skidor, annars tränar vi ofta på rullskidor och ibland med löparskor. Att vara med i Stjärna på skidor ger rörelse för hela kroppen! Alla är välkomna, det är bara att komma till Lövhult kl. 18-19 på måndagar! Det är möjligt att prova gratis två gånger innan vi vill att ni blir medlemmar i klubben.

Ungdomsgruppen är ett härligt gäng skidälskande ungdomar, runt 12 år och äldre. Gruppen tränar kl. 18 på tisdagar och torsdagar, med fokus på skidkompetens, kondition, styrka. Givetvis med mycket lek och roliga utmaningar! Tveka inte att höra av dig om du är nyfiken på att vara med och testa! Vi tar fram ett upplägg som passar dig och din ambitionsnivå. Kontakta gärna vår ordförande för barn- och ungdomsverksamheten för mer information (kontaktuppgifter finns nedan).

Skidskytte torsdagsgruppen vänder sig till alla som är 9 år eller äldre och som är intresserade av att testa skidskytte. I den här gruppen tränar våra yngre skidskyttar upp till ungefär 12 års ålder. Även äldre nybörjare inom skidskytte är välkomna. Träningen fokuserar på grunderna i skytte, med inslag av löpning, rullskidåkning och skidåkning. Gruppen träffas kl. 17.50-19.00 på torsdagar. Alla deltagare behöver ha en vuxen med sig som hjälper till under träningspasset. Det är möjligt att prova gratis två gånger innan medlemskap i klubben. Kontakta gärna vår ledare Marcus Grändemark på telefon 070-3484545 för ytterligare information och anmälan.

Skidskytte måndagsgruppen är för våra äldre och erfarna skidskyttar. Gruppen träffas kl. 17.50-19.30, tillsammans med vuxna som hjälper till på vallen. Träningspassen fokuserar på skjutteknik, med inslag av rullskidåkning, skidåkning och löpning.

Pst… Är du vuxen och intresserad av skidåkning? Kolla in vår Motions- och vasaloppsgrupp. De tränar varje tisdag, perfekt för dig som vill träna tillsammans med andra och kanske vässa din skidteknik. Alla kan vara med, såväl nybörjare som elitmotionärer!

Behöver du låna utrustning?

Klubben har rullskidor, skidor, pjäxor och stavar att låna ut till barn och ungdomar som vill testa längdskidåkning eller skidskytte. Vi kan inte garantera att det finns utrustning i rätt storlek eller att det räcker till alla, vi turas om så det brukar lösa sig! Du som vårdnadshavare ansvarar för att tvätta utrustningen direkt efter användning och att ställa tillbaka den på avsedd plats direkt efter träningen. Barn och ungdomar som tränar regelbundet rekommenderas att använda egen utrustning.

Har du frågor om valla?
Svenska Skidförbundets vallatips gör det enkelt att valla. Du hittar tipsen på: https:// Länk till annan webbplats.www.skidor.com/Grenar/ Länk till annan webbplats.langdakning Länk till annan webbplats./barnungdom/ Länk till annan webbplats.ReglerochRiktlinjer Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster./ Länk till annan webbplats.

Eller få tips av vår guldsponsor Pölder Sport, www.polder.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vill du veta mer?
Vill du börja träna med oss eller vill veta mer om vår barn- och ungdomsverksamhet är du välkommen att kontakta Pelle Mosskull, pellemosskull@hotmail.com.

Varmt välkommen med i Nässjö SKI!


Prenumerera på nyheter

Hantera prenumeration

Sponsorer