Hoppa till sidans innehåll

Utvecklingprojektet Vinterpärlan


Genom projektet ”Vinterpärlan”, som består av ett antal avgränsande mindre delprojekt, har en skidskyttearena anlagts i Lövhult. Arenan är unik, inte bara inom regionen, utan i hela södra Sverige.

 

Allmänna Arvsfonden har beviljat stöd till en ny 50 meters skjutvall

Med stöd från Allmänna Arvsfonden

Stödet har från Allmänna arvfondern har möjliggjort en skidskytteanläggning som inkluderar en skjutbana för 50-metersskytte med skjutplatser, kulfång, måltavlor, fallmål, asfalterade straffrundor och en större yta för teknikträning på rullskidor och andra aktiviteter. Nässjö SKI använder anläggningen i organiserad tränings- och tävlingsverksamhet året runt flera dagar i veckan. Anläggningen nyttjas också av andra föreningar, exempelvis inom orienteringsskytte, sportskytte och parasport.

Skidskyttebanan blev klar under 2020.

Jordbruksverket har beviljat stöd till en ny asfaltslinga

EU-flagga för Europeiska jordbruksfonden   Logotype för Leader   Logotype för Astrid Lindgrens Hembygd

Pengarna från Leader har gått till att bygga en ny asfaltbana i Lövhult. Asfaltbanan är en del av en större satsning på en skidskytteanläggning. Anläggningen har blivit ett nav och katalysator för både skidskyttets och längdskidåkningens utbredning i södra Sverige, och är anpassad även för paraidrottare. Den nya asfaltbanan ansluter till de asfaltbanor som funnits sedan längre tid tillbaka i Lövhult.

Syftet med projektet är att skapa bra förutsättningar för motion, träning och folkhälsa tillgängligt för alla grupper av människor. En asfalterad bana är nödvändig för att kunna användas med rullskidor, sitski och rullstolar.

Asfaltbanan blev klar under 2020.

Läs mer om EU på EU-kommissionens webbplats

 

Detta har hänt i projektet

Navet

Först genomfördes arbetet med det s.k. navet, en asfalterad slinga runt vad vi SKIare kallar dungen (Blått på kartan) och som kommer bli navet i Vinterpärlan när hela projektet är klart.

Därefter anlades en skidskytteanläggning, (2 och lila färg på kartan) . Skidskytteanläggningen har 20 st. skjutplatser och är asfalterad så att man kan träna med rullskidor under barmarkssäsongen. Anläggningen innehåller även en stor asfalterad plan 70 x 50 m som används till straffrunda och till  mycket annat. Två höga belysningsmaster ger ett mycket bra ljus över skidskytteanläggningen vilket behövs under den mörka delen på året. Skidskytteanläggningen finansieras till stora dela av Allmänna Arvsfonden, men även Riksidrottsförbundet och Nässjö kommun bidrar till byggnationen.

Det har också byggts en asfalterad bana från skidskytteanläggningen till det som förr kallades 5an (3 med röd färg på kartan). Dessutom har det gjorts en bana som knyter ihop 5an där vägen går (4 och grön färg på kartan) så i man inte behöver använda banan på andra sidan vägen längre. Breddning har skett på befintlig bana till Liongrillen och fortsättningen ner vänster till man kommer fram till nya slingan (5 och gul färg på kartan). Den tidigare nedfarten har blivit en uppfart och en ny nedfar med två "pucklar" har anlagts. Alla nya och breddade banor har 3,5 meter bredd för att möjliggöra omkörningar när man åker fristil.

Karta Vinterpärlan
Uppdaterad: 18 JAN 2021 19:48 Skribent: Patrik Ottosson
E-post: Adressen Gömd

Följ oss på Instagram och Facebook

 

nassjoski

Lövhultsloppet

Lövhultsloppet 2022

 

Bronssponsorer

Paroy

 Kapen Fastigheter

 

Prysmian Group

 

Hansson och Söner Schakt

 

JSC

 

Svenska Kyrkan Nässjöpastorat

Postadress:
Nässjö Ski - Skidor
Lövhults Motionsgård
57192 Nässjö

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info