Hoppa till sidans innehåll

Utvecklingprojektet Vinterpärlan


Lövhult har hög potential att bli vintersportorten i regionen. Ett projekt, kallat ”Vinterpärlan”, består av ett antal avgränsande mindre delprojekt, där målet är att anlägga en skidskyttearena som kommer bli unik inte bara inom regionen utan i hela södra Sverige.

 

Allmänna Arvsfonden har beviljat stöd till en ny 50 meters skjutvall

Med stöd från Allmänna Arvsfonden

Projektets syfte är att utveckla skidskytteverksamheten för barn och ungdomar genom att bygga en anläggning som inkluderar en skjutbana för 50-metersskytte med skjutplatser, kulfång, måltavlor, fallmål, asfalterade straffrundor och en större yta för teknikträning på rullskidor och andra aktiviteter. Nässjö SKI kommer att använda anläggningen i organiserad tränings- och tävlingsverksamhet året runt flera dagar i veckan. Anläggningen kommer också att utnyttjas av andra föreningar, exempelvis inom orienteringsskytte, sportskytte och parasport.

 

Jordbruksverket har beviljat stöd till en ny asfaltslinga

EU-flagga för Europeiska jordbruksfonden   Logotype för Leader   Logotype för Astrid Lindgrens Hembygd

Nässjö SKI har sökt och fått pengar beviljade för att bygga en ny asfaltbana i Lövhult. Asfaltbanan är en del av en större satsning på en skidskytteanläggning. Anläggningen väntas bli ett nav och katalysator för både skidskyttets och längdskidåkningens utbredning i södra Sverige, och är anpassad även för paraidrottare. Den nya asfaltbanan kommer att sluta an till befintlig asfaltbana i närheten av den befintliga 10 meters luftgevärsskyttebanan.

Syftet med projektet är att skapa bra förutsättningar för motion, träning och folkhälsa tillgängligt för alla grupper av människor. En asfalterad bana är nödvändig för att kunna användas med rullskidor, sitski och rullstolar.

Asfaltbanan ska vara klar under 2020.

Läs mer om EU på EU-kommissionens webbplats

 

Detta kommer att hända i Lövhult 2020

Navet

Arbetet med projekt Vinterpärlan fortskrider, förra året påbörjades arbetet med det s.k. navet, en asfalterad slinga runt vad vi SKIare kallar dungen (Blått på kartan) och som kommer bli navet i Vinterpärlan när hela projektet är klart.

Nu har en annan del i projektet påbörjat, den att anlägga en skidskytteanläggning, (2 och lila färg på kartan) . Skidskytteanläggningen kommer ha 20 st. skjutplatser och vara asfalterad så att man kan träna med rullskidor under barmarkssäsongen. Anläggningen innehåller även en stor asfalterad plan 70 x 50 m som kommer användas som straffrunda men denna kommer man även kunna nyttjas till så mycket annat. Två höga belysningsmaster kommer ge ett mycket bra ljus över skidskytteanläggningen vilket kommer behövas under den mörka delen på året. Skidskytteanläggningen finansieras till stora dela av Arvsfonden men även Riksidrottsförbundet och Nässjö kommun bidrar till byggnationen.

Det kommer också samtidigt göras asfalterad bana från skidskytteanläggningen till 5an där 3an går idag (3 med röd färg på kartan) samt att man gör en bana som knyter ihop 5an där vägen går (4 och grön färg på kartan) så i framtiden kommer man inte använda banan på andra sidan vägen. Man kommer även bredda den redan nu befintliga banan upp till Liongrillen och ner vänster till man kommer fram till nya slingan (5 och gul färg på kartan). Alla nya och breddade banor kommer ha 3,5 meter bredd för att möjliggöra omkörningar när man åker fristil. Det kommer även om budgeten tillåter även investeras i utökad konstsnökapacitet men hur mycket vet vi ännu inte.

Detta är orsaken till varför upp och nerfarten nu är avstängd. Tungtrafik kommer att gå där för att frakta schaktmassor m.m. Detta jobb hoppas vi ska vara färdigt någon gång under juni månad. Skjutvallen väntas sedan bli klar senare i höst.
Karta Vinterpärlan
Uppdaterad: 18 JAN 2021 19:48 Skribent: Patrik Ottosson
E-post: Adressen Gömd

Följ oss på Instagram och Facebook

 

nassjoski

Lövhultsloppet

Lövhultsloppet 2022

 

Bronssponsorer

Paroy

 Kapen Fastigheter

 

Prysmian Group

 

Hansson och Söner Schakt

 

JSC

 

Svenska Kyrkan Nässjöpastorat

Postadress:
Nässjö Ski - Skidor
Lövhults Motionsgård
57192 Nässjö

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info